Seats2Meet Amersfoort Noord blijft open!

Meeting peers is the best way to create opportunities’

Vanaf 1 februari hebben Sandra Barth en ik de Seats2Meet-locatie op Amersfoort Noord overgenomen van Elise de Bres en Tianne van Woudenberg. We draaien daar allebei al een tijdje mee: ik al vanaf het begin, zo’n 3,5 jaar en Sandra 1,5 jaar. Het is ons tweede huis, zeggen we wel eens. We zijn dan ook heel blij dat deze plek kan blijven bestaan en dat wij er een steentje aan bij mogen dragen dat het een nóg bruisender community wordt dan het is.

640x480_963e3d6f-6804-4f63-b6d3-67b8dec7dbc3

Peer!

We hebben gekozen voor de naam Peer! Dit komt van Peer2Peer, waar sprake is van een netwerk van gelijkgestemden. En dat hebben we in Amersfoort-Noord. Peer! met een uitroepteken, is dan ook te lezen als een werkwoord, waarbij je wordt opgeroepen om actief mee te doen in dit netwerk van gelijkgestemden. Onze slogan is ‘Meeting peers is the best way to create opportunities’. Opportunities om te verbinden, samen te werken en te groeien. Peer! is nog een kleine locatie met drie meeting spaces en zo’n 15 flexplekken. We zijn bezig om dit uit te breiden, daarover later meer.

Nieuwe samenleving

Het S2M-gedachtengoed is ons niet vreemd. De boeken Society3.0 en Serendipity Machine van Ronald van der Hoff hebben we verslonden en we leverden beiden een bijdrage aan verschillende initiatieven rond de nieuwe democratie. Ook volgen we de ontwikkelingen van Jan Rotmans en Nederland Kantelt op de voet. Sandra heeft organisaties geholpen met Het Nieuwe Werken, om meer als een netwerk te functioneren in plaats van de oude hark. Nu helpt ze bedrijven en start-ups in de IT zo disruptief mogelijk te zijn. En -vzoals voor lezers van deze blog bekend – zet ik me in om met mensen op zoek te gaan naar wat er voor hen echt toe doet en daarbij een baan/ werk te zoeken (of hun huidige baan te transformeren naar een baan waar ze weer energie van krijgen).

Droom

Amersfoort-Noord heeft de meeste ZP’ers van Amersfoort en er zijn ook veel professionals die bij ons komen werken op hun thuiswerkdag.  Werken op een Seats2Meetlocatie biedt het nieuwe werken toegevoegde waarde. We geloven in de potentie van onze locatie. We hebben al een hechte vaste club, maar deze mag nog verder groeien. Ook willen we events organiseren waarmee we innovatie en transformatie in de (Amersfoortse) samenleving kunnen stimuleren. Iedereen die daar aan mee wil werken of leuke ideeën heeft, is van harte welkom om met ons te overleggen of we hier een podium aan kunnen geven.

Schijn

Op het eerste gezicht lijkt het niet zo bruisend, als je op Noord binnenloopt. In de workspace zitten mensen hard te werken en af en toe wordt er wat gekletst. Maar schijn bedriegt. We lunchen altijd samen en onderzoeken waar we elkaar kunnen helpen of samenwerken. Hierdoor zijn al een aantal leuke samenwerkingen ontstaan.

Mesh

Deze samenwerkingsverbanden zijn ontstaan tussen de ZP’ers, professionals en bedrijven die hier komen. De mesh, waar Ronald van der Hoff het over heeft, begint zich al af te tekenen aan de horizon en begint langzaam te groeien. Dat is een prachtige manier om te bouwen aan de nieuwe samenleving! Het eerste jaar zullen we er naar streven zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met onze locatie en community. We dromen van een mesh waar zowel bedrijven, groot en klein, ZP’ers en professionals samen bouwen aan ideeën, innovatie en nieuwe samenwerkingsvormen.

Volg ons op Twitter en/of Facebook of word lid van onze LinkedIn groep om (ook) online verbonden te zijn met onze community.